Over

Ik huil heel vaak, om niemendalle. Wanneer het nieuws te confronterend is, bijvoorbeeld (daar ben ik dus maar mee gestopt, mezelf informeren). Waterlanders komen ook wanneer muziek ontroerend, een film pakkend, een verhaal of vriendschap warm is. Geen gelegenheid te beroerd of ik kan er een traan om laten. Ik ben de huilebalk prima perpetua. Te overwegen in de kosten-batenanalyse van dat gegeven is evenwel dat ik zelden iets langer dan een paar tellen opkrop.

Met andere emoties gaat het al even snel: ze zijn er, ze komen eruit, ze zijn weg. Klaar. Mensen durven daardoor al eens beweren dat ik een moeilijke ben. Volstrekt ridicuul uiteraard.

Eind 2010 werd ik mama van de beste, schoonste, slimste, flinkste zoon ooit gecreëerd. U moet zelfs niet proberen die concurrentie aan te gaan.

Sinds maart 2014 mag ik mezelf een Charlie noemen. In 2015 nam ik een ongelooflijk diepe sprong in het ongewisse en werd ik freelance (eind)redactrice en columniste. Ik ben te koop (contacteer me daarvoor op onderstaand e-mailadres)! Daarnaast ben ik aan de slag als stafmedewerker communicatie.

Forrest Gump zei al over het leven: ‘You never know what you’re gonna get’. The Rolling Stones zeiden dan weer dat je niet altijd krijgt wat je wilt, maar wel wat je nodig hebt. Ik ben benieuwd naar wat het leven nog voor me in petto heeft.

Ik deel dat leven ondertussen met jullie. Gewoon. Omdat de andere optie, een lobotomie, me niet zo fijn lijkt.

(Wie mij om welke reden dan ook wil contacteren, kan dat op inkelspielchen@gmail.com. En vind je me ook leuk op Facebook?)

5 gedachten over “Over

 1. Griet Neukermans op schreef:

  Beste Mevrouw, U schrijft heerlijk en eerlijk. Over moeilijke dingen. Ik kan dat alleen maar bewonderen. Wij zoeken allemaal, de ene al wat meer dan de andere. Helaas is er blijkbaar voor mensen die wat meer tijd nodig hebben om een richting te vinden in deze knotsgekke maatschappij heel weinig ruimte. Maatschappijkritiek is evenwel heel hard nodig en U slaagt daar op deze manier aardig goed in! Blijven doen!

 2. jan op schreef:

  Je schrijft heel mooi

 3. Beste mama, jouw verhaal raak ons hier bij http://www.ideekids.be . Alles oplossen kunnen we niet, ook al zouden we dat soms graag willen. Wat we wel kunnen is jouw zoon een fantastisch kamp aanbieden. We hoeven daar geen geld voor, als je nood hebt aan één of meerdere weken opvang in 2015 en je zoon vindt een kamp fijn, dan volstaat een mailtje naar bjorn.a@ideekids.be . We regelen de rest. Groetjes

 4. Oooo, Björn, zo’n mooie geste! Fijn dit hier te lezen!

  (Annelies – vrouw van Greenspot-Bart)

 5. Ooit ben ik ook een blog gestart. Ik had het nodig de dingen van me af te schrijven. Mijn gedachten op papier neer te pennen. Net zoals u heb ik te maken met HSP en in deze maatschappij waarin alles als een flits aan ons voorbijgaat, is het niet makkelijk te overleven met dit afwijkende persoonlijkheidskenmerk.

  Heb beslist mijn blog opnieuw op te nemen dus binnenkort weer nieuwe feed 🙂
  thegreathypothalamus.blogspot.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: